شرکت‌های وابسته به دلار، اولویت اصلی سرمایه‌گذاری

درباره روند بازار سهام در روز شنبه 10 خرداد و تحلیل دلایل آن، صدای بورس گفت‌وگویی با علی اسکینی، کارشناس ارشد تحلیل کارگزاری بانک صنعت و معدن انجام داد که در ادامه می‌خوانید.

- تحلیل شما از بازار امروز چیست؟

ارزش معاملات امروز بین 6 تا 7 هزار میلیارد تومان بود. یکی از دلایلی که ارزش معاملات کمتر شده، این بود که بعضی از سهم‌ها صف خرید بودند که اگر صف خرید را می‌دادند، ارزش معاملات بالاتر می‌رفت. یکی دیگر از دلایل کاهش ارزش معاملات، برآیند دیدگاه سرمایه‌گذارها می‌تواند باشد و اینکه حقیقی‌ها خیلی محتاط‌تر از گذشته عمل می‌کنند. قبل از این اصلاح روزی هزار تا 1500میلیارد تومان نقدینگی وارد بازار می‌شد ولی از هفته گذشته این روند با افت همراه بوده و در روزهای منفی، خروج پول داشتیم که از چهارشنبه 1300 میلیارد پول جدید وارد شد.

- علت اینکه در این نقطه از شاخص حقوقی می‌فروشد، چیست ؟

در بازار ایران دلار حرف اول را می‌زند و مثل یک ژنرال برای بازار ایران است. وقتی دلار شروع به بالا رفتن می‌کند بقیه بازارها را به دنبال خود بالا می‌کشد. نمودارهای سال‌های گذشته نشان می‌دهد که با اوج گرفتن قیمت دلار و جهش ارز همزمان بازار طلا و مسکن بالا رفته و از دلار پیروی کردند و همچنین بورس هم بالا رفت.

85 درصد بازار ما دست حقوقی‌هاست. حقوقی‌هایی که اکثرا وابسته به دولت یا شبه دولتی هستند، آنها می‌توانند خیلی راحت این بازار را متعادل کنند و دلیل دیگر شناسایی سود است. یعنی خیلی از حقوقی‌ها قیمت تمام شده پایینی دارند و می‌توانند از این بازار نقدینگی جذب و استفاده کنند.

- چه گروه‌هایی برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟

تورم باعث می‌شود دلار بالا برود و واقعیت اقتصادی ما به دلیل تحریم‌ها و کرونا رشد منفی داشته و قطعا بخش خدمات در سه ماه گذشته رشد منفی داشته و همه این مسائل نشان‌دهنده تورم 30 تا 35 درصدی در سال 99 است.

در حال حاضر سیاست بانک مرکزی این است که بازارها به آرامش برسند و همانطور که مشاهده می‌شود، دلار مثل روزهای قبل سرعت آنچنانی ندارد و بقیه بازارها هم به تبع آن آرام پیش می‌روند و بورس هم جدای از اینها نیست و اوراق بدهی که بانک مرکزی منتشر می‌کند هم در همین راستا است. بنابراین کلیت این است که تا چند ماه  یک دلار ثابت داریم و یک بازار نسبتا با ثبات داریم و این اتفاق تا زمانی که بانک مرکزی اراده کند، ادامه دارد.

عامل دیگری که باعث ثبات بازار ما می‌شود، نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست و سیاست نه جنگ نه صلح حداقل تا زمان برگزاری این انتخابات وجود دارد. پس شرکت‌هایی که به دلار وابسته هستند، می‌توانند اولویت‌های سرمایه‌گذاری باشند.

این شرکت‌ها باید از لحاظ مقداری فروش خود را داشته باشند و تاثیرات تحریم بر آنها حداقلی باشد. شرکت‌های پرپتانسیلی در این زمینه‌ها داریم از جمله شرکت‌های پتروشیمی، فولادی و معدنی که نشان دادند فروشنده هستند.

اوضاع جهان رو به بهبود می‌رود. قیمت نفت یکی از بارزترین گزینه‌هاست که نشان می‌دهد ترسی که ما دو ماه پیش داشتیم، خیلی کمتر شده است و نرخ محصولات صادراتی از مقصد ایران بهتر از گذشته شده است. این ثبات مقداری و افزایش دلار و بهبود اوضاع جهانی به ما نشان می‌دهد که شرکت‌های صادرات محور می‌توانند گزینه‌های خوبی باشند. از طرفی شرکت‌های پالایشی که افت قیمت را رد کردند هم می‌توانند برای سرمایه‌گذاری مناسب باشند. گروه‌هایی از جمله گروه دارویی که وابسته به ارز نیمایی هستند هم با قطع تخصیص این ارز می‌توانند رونق پیدا کنند.

پیش‌بینی می‌کنم روند بازار از این پس با ریزش شدید مواجه نباشد و ثبات پیدا کند، مانند چند روزی که منفی بود و الان رو به مثبت است. مهمتر اینکه فصل مجامع در پیش است و تقسیم سودهای خوبی شرکت‌ها خواهند داشت. من به تک سهم‌ها خیلی معتقدم و باید خیلی دقیق به دنبال سهم‌های خاص بود. ما سبد پیشنهادی هر هفته را با توجه به شرایط و دیدگاهی که داریم، معرفی می‌کنیم و نمادی که دید مثبت روی آن داریم شفادارو بوده که دو زیرمجموعه غیربورسی است (داروسازی دانا و پخش رازی) که طبق گزارش‌ها، این دو شرکت به احتمال زیاد در سال 99 عرضه اولیه می‌شوند وNAV  شفا در آن حالت روی 10 تومان می‌رود و می‌تواندNAV  هفتاد درصدی داشته باشد. از دیگر سهم‌ها، صبا تامین بوده که از زیرمجموعه‌های شستاست و گزینه خوبی است. از پیشنهادهای دیگر ساینا است که احتمالا سود خوبی می‌سازد و از گروه صادرات محور هم فولاد مبارکه می‌تواند گزینه خوبی باشد و چشم‌انداز سود 150تومانی دارد. بانک ملت هم به‌دلیل داشتن پتانسیل افزایش سرمایه، گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری است.

کد خبر 413632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =